Marianne-mousse


Den här goda desserten kom till efter det att vi hade varit och ätit hos mamma i lördags. Hon serverade köttfärs- och potatisgratäng. Till efterrätt serverades glass till barnens förtjusning, men både jag och min man avstod. Istället tog mamma fram en chokladkaka från Fazer med Marianne-smak, som hon hade köpt in på ICA samma dag. Den var supergod! Det var då jag kom på idén med en efterrätt med denna ljuvligt goda choklad.
Marianne-mousse
150 g Fazer chokladkaka med Mariannesmak
4 äggulor
3 msk socker
1 tsk salt
4 dl grädde
hackad choklad
physallis
Gör så här:
Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält i en skål i vattebad eller i micro och rör till en jämn smet. Vispa äggulorna, sockret och saltet fluffigt. Blanda med chokladsmeten och låt svalna något. Vispa grädden. Vänd ner gräddeb i chokladsmeten.
Lägg upp i ett glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad choklad och en physallis.

Kommentarer

Populära inlägg