Wiktors kladdmuffins


I dag har Wiktor bakat Kladdmuffins. Vi hittade ett gammalt recept som jag tror att jag har fått från en arbetskamrat en gång i tiden. Originalrecepet heter Kladdmuffins med apelsinsmak, men det går givetvis att välja vilken choklad man bäst tycker om. Vi valde mintsmak eftersom det var det vi hade hemma. Kom ihåg att använda aluminiumformar. Vi tog vanliga muffinsformar och det var inte bra eftersom de fastnade i formarna.
Wiktors kladdmuffins
med valfri smak
ca 15 st
2 ägg
125 g smör
4 msk kakao
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
200 g Marabou chokladkaka med valfri smak
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Smält smör och låt det svalna. Tillsätt smöret och äggen. Vispa försiktigt. Smeten får inte bli för ”fluffig”. Fyll aluminiumformar till hälften och grädda därefter i 10 minuter i 175 grader. Låt dem svalna i 5 minuter och lägg därefter 1 ruta choklad på varje muffins. Låt chokladen självsmälta i 5 minuter innan du penslar ut chokladen över hela muffinsen. Låt dem kallna i kylskåpet. Mums!

Kommentarer

Populära inlägg