Mumsig palsternacksgratäng

I dag var Anna in och jobbade lite extra eftersom vi var "kort" om folk på jobbet. Hon är annars hemma och är mammaledig med Viggo, 6 månader, så det var snällt av henne att rycka in i dag så att jag kunde gå hem lite tidigare.

Båda barnen var på träning (innebandy och friidrott) när jag kom från jobbet så jag började direkt med maten.
Jag fick det här receptet av Marjo på jobbet förra veckan och var sugen att prova det. En supergod gratäng, enligt henne och det var det verkligen. Gillar ni palsternacka och västerbotten ost ska ni prova detta! Receptet kommer ursprungligen från Guldkorn.
Vi åt skinka och grönsallad till gratängen, men det går säkert bra med vilket kött som helst till, eller varför inte kyckling.




Mumsig palsternacksgratäng
4 portioner
ca 1 kg palsternacka
en klick Svenskt Smör
salt och peppar
3 dl grädde
1 dl riven Västerbottenost
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär av botten och toppen på palsternackorna. Borsta dem noga. (Det räcker fint om du bara borstar palsternackan, behåll gärna skalet på, det blir bara godare.) Dela dem på längden och skär i tunna stavar. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar, häll på grädden och ost. Grädda i ugn ca 20-30 minuter beroende på formens storlek.

Kommentarer

Populära inlägg