Pizzabullar

Kom på att jag skulle baka pizzabullar när kom hem från jobbet i dag. Tänkte att det kunde vara bra att variera mellanmålen till barnen. Nu vet jag inte om de blev så lyckade. Degen fastnade när jag skulle baka ut dem och sedan blev det inte mycket till bullar heller. Men de blev goda, enligt maken och Wilma som har provsmakat dem...

Pizzabullar
12 st
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
75 g kesella
2 msk olja
300 g vetemjöl
2 tsk socker
1 krm salt

Pensling
Ägg

Fyllning

6 tsk chilisås
90 strimlad rökt skinka
50 g riven ost
2 tsk pizzakrydda

Gör så här: Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Rör i Kesella, olja, salt och socker. Arbeta in mjölet väl (spara till utbaket). Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en stor platta ca 30x40 cm. Pensla hela degplattan med ägg, bred på chilisås, fördela skinkan och osten. Strö ¨på pizzakryddan. Rulla ihop från långsidan, precis som man gör med en rulltårta. Skär rullen i 12 lika stora delar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pizzabullarna i ca 8 minuter. Kan frysas och värmas perfekt i mikron.

Ibland är det skönt att slippa laga mat och eftersom vi hade så mycket rester sedan helgen så fick det blir det ikväll. Det var både fläskfilégryta, kycklingen från i lördags samt pizza från gårdagskvällen. Nya tag i morgon med matlagning!

Kommentarer

Populära inlägg