Axplock från påsken...

Ja, då var man hemma igen och tillbaka till civilisationen.
Har spenderat påsken i vår stuga i Mörkret utan internet, telefon och med bara TV1 och TV2. Istället har vi åkt skidor, solat, bastat, spelat plump, ätit gott, druckit vin och bara tagit det lugnt...

Mitt bloggande har alltså legat på is i några dagar, men inte mitt matlagande - äta bör man ju göra...
Så här har vårt matschemat sett ut i påskhelgen:

Onsdag - McDonalds
Ingen höjdarmat enligt min mening, men bra när man är på resande fot och vill äta snabbt. Det kallas ju för snabbmat, men för oss tog det nästan 45 minuter!!Skandal!
Ingen bild från McDonalds, men istället en bild på vår stuga i Mörkret!


Skärtorsdag
Fläskfilé med kryddor från Provence

2 fläskfiléer
2-4 chorizokorvar
1 liten brk svarta kärnfria oliver
1 kruka mejram
2 1/2 dl vispgrädde
2 röda paprikor
provensalska kryddor (Herbes de Provence)
salt, peppar
paprikapulver
Gör så här: Skär korven i 1-2 cm tjocka skivor och stek dem på medelhög värmne i en stekpanna. Lägg korven åt sidan, spara fettet i pannan. Putsa fläskfiléerna fria från fett och skär dem i bitar. Stek filébitarna i fettet från korven. Lägg sedan tillbaka korven i en panna med fläskfilé, tillsätt svarta oliver och låt allt koka en stund. Krydda med salt, peppar, provensalska kryddor och lite paprikapulver. Häll till sist i grädden. Blanda i strimlad paprika och finhackad mejram. Smaka av med salt och peppar.



Långfredag - Tacos
Det har blivit en vana att barnen lagar mat när vi ska äta tacos!



Påskafton - Påskbord
Glömde tyvärr ta bilder från vårt påskbord med vi hade många goda saker på bordet som hör påsken till. Äggen som vi målade har jag i alla fall på bild....



Söndag - Rester
Det fick bli en dag med rester!
Här är W&W på väg upp till toppen i Trysil. Härlig skidåkning...



Måndag - Pasta med ädelostsås och skinka
Hemma igen och det fick bli pasta med ädelostsås och skinka (från påskskinkan).

Kommentarer

Populära inlägg