Köttfärsgratäng

Det blev inget inlägg i går, var för trött för att sätta igång datorn efter en dag med jobb, möten och handling. Hur som helst åt vi Keldas tomatsoppa. Enkelt och gott när man vill att det ska gå snabbt. Servera med en klick creme fraich till.








I dag hade jag mer tid att fixa middag så det fick bli köttfärsgratäng.
Köttfärsgratäng
Köttfärs
Potatis
Lök
Kryddor
Krossade tomater
Grädde/mjölk
Riven ost

Gör så här: Börja med att skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och kör det i ugnen ca 15-20 min på 175 grader. Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta, peppra och använd gärna krossade tomater. Blanda i lite tomatpuré. Tag ur formen från ugnen och varva potatisen och köttfärsröran i formen. Lägg på ev på skivade tomater. Slå på grädde/gräddmjölk och riven ost. Grädda färdigt ca 45-50 min i 175 grader. Servera med en god sallad. Jättegott och enkelt. En bra allt-i-ett rätt.

Kommentarer

Populära inlägg