LCHF-pannkaka!

Nya numret av Allt om mat kom i dag. Det blir bra lektyr i påskhelgen. I morgon åker vi till vår fjällstuga i Mörkret. Det ska bli skönt med några dagars avkoppling och skidåkning. Kan tänka mig att det trådlösa nätet inte är det bästa där, så det återstår och se om det blir några inlägg under påsken...



Till kvällsmat i dag fick det bli Fläskpannkaka enligt LCHF-metoden. Receptet kommer från Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok. I receptet står det 3 pkt bacon, men jag tycker det blir för mycket. Det är i och för sig en smaksak, men jag brukar ta 1-2 paket.


Airams snabblagade LCHF-pannkaka
4-6 portioner
1-2 pkt bacon
8 ägg
1 1/2 dl grädde
50 g smör
250 g keso
150 g fet, mild ost (tex gräddost)
Tillagas i 225 graders ung.
Gör så här: Finstrimla bacon och fördela i en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig kraktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö rikligt små osttärningar (eller riven ost) på baconet och slå sedan äggstanningen över.
Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta. Servera som det smakar - lättsockrade lingon och ett glas kall mjölk till är inte fel. Pannkakan är lika god kall som varm.

Kommentarer

Populära inlägg