Tom Kai Gai

I dag låg Allt om Mat "Festspecial" och väntade när jag kom från jobbet. Det blir härlig kvällslektyr. Kanske hittar jag något gott att laga tlll Sista April...



I dag gjorde jag kycklingrätten Tom Kai Gai. Tänkte göra den här rätten förra veckan, men hade inte alla ingredienser hemma då. Rätten kan serveras som soppa till förrätt eller som varmrätt med ris.


Tom Kai Gai
250 g benfri kyckling
1 hg färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
Färsk ingefära
Citrongräs
3 färska lime blad (Kan bytas mot citronskal)
5 matskedar fisksås
125 ml pressad lime eller citronjuice
Färsk koriander
Färsk chili
Gör så här: Koka upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt några skivor färsk ingefära (eller lite mald ingefära), citrongräset och limebladen. Hacka o bryn svamp, lök och kyckling, gärna i smör. Häll allt i grytan och låt blandningen sjuda sakta i några minuter tills kycklingen är genomkokt och mör. Smaksätt med fisksås, limejuice, chili och koriander.
Ha i klyftade tomater strax innan servering.
Lite gul o grön paprika kan man ha i för o få lite färg, då brukar ja ha i hälften i början o hälften tillsammans med tomaterna.

Kommentarer

Populära inlägg