Dansuppvisning & Middag!

I dag har Wilma haft dansuppvisning. Det är så roligt att hennes grupp och deras utveckling för varje säsong. De är så duktiga!!

Wilma i mitten!

Efter uppvisningen åkte vi hem hit och käkade med syster och hennes familj samt Jenny.

Maken grillade lammkotletter som hade legat i marinad hela dagen. Marinaden var hans eget recept med olja, soja, rött vin, honung, vitlök, timjan och rosmarin. Det blev mycket god smak, synd bara att det är så lite kött på kotletterna - men vi hade ganska mycket så det räckte gott och väl.




Till kotletterna gjorde jag potatisgratäng och grekisk sallad.

Till dessert provade jag ett nytt recept: Halloncheesecake med kolasås. Jag är inte så förtjust i cheececake som gräddas i ugn utan gillar bättre de som ska frysas. Den här gräddas och får stå i kylen över natten och sedan kokar man en kolasås som man häller över innan servering. Den blev riktigt god, men var svår att få ur formen så jag fick servera den så utan att lägga uppden på ett fat.



Halloncheesecake med kolasås
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
Fyllning:
3 st ägg
200 philadelphiaost
1,5 matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
0,75 dl hallonsylt
Ovanpå
0,5 dl hallonsylt
200 g hallon
Kolasås
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk sirap
1 dl vispgrädde
Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.
Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund. Grädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheececaken fca 25 minuter. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylten över ytan och lägg på ett lager färska hallon.

Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 minuter ooch ringla den varm över hallonen inför serveringen.

Kommentarer

Populära inlägg