Fläskfilé med grönpepparsås och rostade grönsaker

I dag stod fläskfilé på menyn. Tog ett recept med grönpeppar från LCHF-kokboken som jag har tittat på fler gånger, men inte blivit av att göra förrän i dag...

Använd gärna både inlagd och torkad grönpeppar för att få det allra bästa resultatet på såsen.


Fläskfilé med grönpepparsås och rostade grönsaker
600 g fläskfilé
smör
1 1/2 tsk inlagd grönpeppar
1 tsk torkad grönpeppar
1 msk finhackad lök
1/2 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, vitpeppar och ev soja
Tillbehör: 500 g grönsaker, t ex squash, paprika, lök, aubergine, broccoli, champinjoner
ris
Gör så här: Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär filén i portionsformar. Stek fläskfilén försiktigtt. Ös under tiden med stekfett från pannan. Låt eftersteka i ugnen ca 30 minuter. Krossa den inlagda grönpepparen i mortel eller mosa med gaffel mot skärbräda. Fräs lök och båda sorters grönpeppar i smörpannan efter filén. Slå på grädde och buljongtärning och låt puttra. Tillsätt creme fraiche och färga ev med lite soja. Salta och smaka av. Skär grönsakerna i mumsbitar och ringla helt lätt lite olja över. Rosta hastigt i ugn 8-20 minuter i 225 grader. Strö flingsalt över. Servera med ris till (om man vill).

Kommentarer

Populära inlägg