Pizza, kräftsoppa och ost!

Hade ingen mat med mig till jobbet i dag så jag och Bettan slog till med en Kebabpizza till lunch. Det räcker gott och väl med att dela på en sån - jag var mätt hela em.

På fredag ska vi äta kräftor med grannarna så jag tänkte att vi kunde få lite försmak på gosakerna med en kräftsoppa. Det här receptet har jag fått av Erika på jobbet och det var första gången jag gjorde den och det var en riktig höjdare. Enkel att göra och smakar gudomligt!!! Vi öppnade faktiskt en flaska mousserande till soppan!
Kräftsoppa
Till fyra personer behövs:
2 msk smör
1 purjo
2-3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (osten ger mycket sälta, så byt ut lite av osten mot mer creme fraiche om du vill ha en mindre salt soppa)
2 dl creme fraiche
1 burk kräftrumpor i lag
svartpeppar
dill
Gör så här: Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter. Häll i kräftrumporna och smaka av.

Senare på kvällen åt vi lite ost, kex och det som var kvar av det mousserande vinet. Ostarna vi åt var Fransk Brie (god tillsammans med frukt eller till en sallad), Taleggio (mjuk och krämig italiensk kittost) och Bergader blu Rich and creamy (grön- och blåmögelost som gärna avnjuts tillsammans med en delikatessmarmelad). Mumma!!!!

Senaste numret av Allt om mat kom i dag - spännande och se att vad den har att erbjuda!

Kommentarer

  1. Kebabpizzan ser rent ut sagt kanongod ut! Men kräftsoppan låter jättegod den också, måste jag prova nån gång. Speciellt med lite mousserande till också. Ha en trevlig helg! MVH Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg