Båttur med tjejerna

Härlig dag i Mias båt med tjejerna (och Elias och Sixten).

Lunchen intogs i båten och Mia hade fixat den här härliga kycklingsalladen.

Till kaffet hade Lotta bakat en supergod kryddig äppelpaj. Smultäcket blir läckert krispigt av cornflakes. De stod och bjöd på pajen när hon var och handlade på ICA och receptet letade jag upp på ICA:s hemsida.


Kryddig äppelkaka
Portioner: 4-6
4 stora äpplen
1 citron
1/2 dl + 1/2 dl brun farin
1 tsk kanel
1/2 tsk nyriven muskotnöt
7 dl cornflakes
1 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Lägg dem i en ugnssäker form, tex pajform. Pressa över citronjuicen. Blanda 1/2 dl brun farin med kanel och muskot. Strö blandningen över äpplena. Krossa cornflakes och blanda med mjöl och 1/2 dl brun farin. Hacka i smör eller margarin och smula till en grynig massa. Detta går lätt i en matberedare, men det går lika bra att krossa i en bunke eller plastpåse. Strö blandningen över äpplena. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter, eller tills det bubblar och ser knäckigt ut runt kanten av formen. Låt svalna ca 15 minuter.
Servera äppelkakan med vaniljglass eller vaniljvisp.

Härlig solnedgång!

Kommentarer

Populära inlägg