15 september 2009

Kycklingpaj med vitlök, soltorkade tomater och gröna oliver

Kvällens middag fick bli kycklingpaj. Receptet som har några år på nacken kommer från Allt om mat.



Kycklingpaj med vitlök, soltorkade tomater och gröna oliver
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella gourmet
form (ca 21 cm i diameter)
Fyllning:
50 g soltorkade tomater
75 g gröna oliver
1 vitlöksklyfta
1 krm rosmarin
3 ägg
100 g färsk parmesan
350 g grillad eller kokt kyckling
1 3/4 dl kesella gourmet
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här: Blanda mjöl, smör och kesella i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen. Ställ formrn i kylen. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riven parmesan grovt. Skär kycklingen i bitar och blanda allt i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Lägg blandningen i formen. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min 200grader.

1 kommentar: