13 september 2009

Pepparbiffar!



Hade tagit upp köttfärs från frysen till dagens middag och började leta recept. Hittade det här receptet på Pepparbiffar i kokboken Smörstekt!




Pepparbiffar
600 g nöt- eller blandfärs
1 dl vispgrädde
2 öggulor
1 köttbuljongtärning
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 tsk krossad 4-pepparblandning
1 msk smör till stekning
Gör så här: Blanda grädde och äggulor. Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda gräddblandningen och buljongen med färsen. Hacka löken fint eller riv den på rivjärn. Blanda samman färsen med lök, salt och peppar. Forma biffar av färsen och stek dem i smör 3-4 minuter på varje sida.

Sås:
1/2 msk grovkrossad 4-pepparblandning
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1/2 köttuljongtärning
1 msk tomatpuré
Gör så här: Fräs peppar i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 8-10 minuter eller tills den tjocknar lite. Servera med potatis och en grönsallad.

1 kommentar:

  1. Känns som en nyhet fast det egentligen är ganska traditionellt! Jag har bara aldrig tänkt att man kan krydda biffarna med pepparblandning!

    SvaraRadera