30 september 2009

Thailändsk kycklingfilé

Kyckling stod på menyn i dag. Jag hittade ett gammalt recept från Arla som säkert är tio år gammalt och som smakar lika gott varje gång. Kan serveras med både ris och nudlar samt wokade grönsaker. Passar lika bra till vardags som till fest.

Thailändsk kycklingfilé
500 g kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1/2 röd spansk pepparfrukt
1 1/2 msk thailändsk röd curry eller vanlig curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
rivet skal och saft av lime
2 dl hönsbuljong
2-3 tsk japansk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här: Skär filén i skivor. Bryn i hälften av smöret i en stekpanna. Salta. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs den med vitlök och curry i sesamolja och resterande smör i en traktörpanna. Tillsätt honung, limeskal och saft, buljong och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och vispa neer det i såsen. Lägg i filén och låt det sjuda 6-8 min i såsen. Servera med kokta nudlar blandat med frästa grönsaker.

2 kommentarer:

  1. Än vart jag går in så ha ni gjort kyckling, blir ju hur frestad som helst..
    Va ju inte riktigt vad jag tänkt äta idag men ni frestar ju så

    SvaraRadera