21 oktober 2009

Bulgur med chorizo och sweetchili

Jag hade två paket chorizo i kylen, så till kvällsmat snodde jag ihop denna rätt:

Bulgur med chorizo och sweetchili
4 portioner bulgur
2 msk pressad citronsaft
1/2 gurka
2 tomater
1 rödlök
1/2 paprika
3-4 chorizokorvar
1 msk olivolja
oregano eller timjan

Sweet chili-sås
2 dl Creme Fraiche
3 msk sweetchili
salt och peppar
Gör så här: Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör ner citronsaften. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär gurkan och tomater i tärningar och skiva korven. Blanda ihop allt tillsammans med bulgur. Dela chorizon på längen och stek dem i stekpanna eller traktörpanna. Rör ihop creme fraiche med sweetchili. Smaka av med salt och lite peppar. Servera bulgursalladen tillsammans med chorizon och sweet chili-såsen.




Dagens lunch från Bistro Nova: Fetaostsallad med kycklingfilé och massor med balsamvinäger!!!

1 kommentar:

  1. Bulgur är aldrig fel, att man känner sig nyttig när man äter det gör inte saken sämre ;)

    Ha en bra dag!
    Hälsningar
    Mia

    SvaraRadera