03 oktober 2009

Gorgonzolagratinerad fläskfilé

Efter en dag med städning, punktering på bilen, tvätt, en sväng till återvinningen, målning av innetak samt innebandymatch var det skönt med en hemmakväll i höstrusket med brasa, god mat och vin! Detta blev kvällens middag!

Gorgonzolagratinerad fläskfilé
500 g fläskfilé i skivor
2 msk smör
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 st lökar i skivor
champinjoner i skivor
2 stjälkar selleri i tunna skivor
3 dl grädde
150 g gorgonzola
1 dl hackade valnötter
Gör så här: Bryn fläskfilén i omångar i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Fräs lök och svamp på svag värme i smör i en stekpanna tills svampen sjunkit samman. Lägg det på fläskfilén tillsammans med sellerin.
Koka upp grädde med smulad gorgonzola. När osten smält, häll grädden över fläskfilén. Sätt in i ugn i ca 10-15 min.
Lägg på valnötter och servera potatis eller pasta samt en sallad till.


Tunnt skivad potatis i långpanna.

1 kommentar: