22 oktober 2009

Morotssoppa med jordnötspesto

Från Allt om mat hittade jag detta recept på Morotssoppa. Jordnötspeston till ger en annorlunda smak till den enkelt tillagade soppan.

Morotssoppa med jordnötspesto
2 personer
350 g morötter
1 st vitlöksklyftor
1 st ingefära, färsk, i bit
2 tsk olivolja
6 dl hönsbuljong, tärning

Jordnötspesto:
0,25 st spansk peppar
2 msk jordnötter, rostade
0,5 st koriander, i kruka
1 st lime, saften

Garnering:
2 tsk jordnötter, hackade och rostade

Gör så här: Skala och skär morötterna i slantar. Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Fräs morötterna, vitlöken och ingefäran i oljan under omrörning ca 3 min. Späd med hälften av buljongen och sjud under lock ca 20 min tills morötterna är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av buljongen till önskad konsistens.

Pesto: Kärna ur pepparfrukten. Finfördela pepparfrukten, jordnötterna och koriandern i mixer eller mortel. Blanda i limejuicen. Rör ner peston i soppan. Servera soppan med jordnötterna.

Ny inspiration från Allt om mat låg i brevlåda i dag!

2 kommentarer:

  1. Måste erkänna att jag är frukansvärt dålig på att ha soppa på matschemay borde nästan skärpa till mig, ha ha..
    Vilken frestande bild det va på tidningen..
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  2. kass på att stava verkar jag vara också..
    Skulle ju vara matchemat, inte y, jaja den bjuder jag på...

    SvaraRadera