20 november 2009

Ananas i karamellsås med rostad kokos

Jag hade färsk ananas hemma, så igår testade jag ännu ett recept från Tinas Coockalong. God och enkel dessert som passar både gammal och ung. Jag gjorde ingen Bråttomglass utan tog vanlig vaniljglass istället och hoppade även över rostad kokos. Det blev en riktig höjdare.Ananas i karamellsås med rostad kokos
0,5 st skalad ananas
2 msk smör
0,5 dl socker
1/2 st citron, saft
0,5 dl rostad kokos

Bråttomglass
5 dl vaniljglass
3 dl vispgrädde
2 msk mörk rom
Gör så här: Sätt på en vid halv djup kastrull på spisen. Häll i smör och socker och låt det bli karamelliserat. Alltså lite gyllenbrunt. Skär ananasen i klyftor, ta bort stammen. Lägg ner i karamellen och låt den få koka med i ca 4 minuter.
Glassen: Vispa grädden lätt. Ta i glassen och romen och vispa till mjukglass konsistens.
Lägg upp ananasen i djupa skålar och klicka i glassen. Garnera med rostad kokos!

2 kommentarer:

  1. Såg inte det avsnittet, men det låter jättegott!!! Trevlig helg Pinglan! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Det här låter ju toppengott! Allt med karamellsås faller mig i smaken! :-)

    SvaraRadera