04 november 2009

Bountyrutor!

Det blev inget inlägg i går eftersom vårt internet inte fungerade. Vet inte varför, men nu är det igång igen. I dag är jag hemma med dottern som har feber, troligtvis sviter efter vaccinationssprutan hon tog i går.

Dessa härliga rutor bakade jag i går. Receptet hittade jag hos Lill Ingrids Bakblogg.
Bountyrutor (35 stycken)
4 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 ½ msk kakao
4 dl vetemjöl
225 g smält margarin
2,25 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt torrvarorna och därefter margarin och vatten. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.

Smörkräm
225 g smält margarin
4 dl florsocker
2 ägg
3,75 dl cocosflingo
Smält margarinet och tillsätt resten i smeten. Vispa till en slät kräm och låt den svalna. Bred smeten på kakan, låt stå svalt en stund.

Smält 200 gram ljus blockchoklad med 1½ msk matolja. Bred chokladsmeten på kakan. Ställ kallt innan den skärs i rutor.

3 kommentarer:

  1. Man blir bara mer och mer godissugen då man surfar runt på alla matbloggar, det här lät väl bara för gotti!

    SvaraRadera
  2. Oj oj, det där verkar smarrigt!!

    SvaraRadera
  3. Ser att du lyckades bättre än jag!
    Jag klantade mig och smälte chokladen för länge, så det blir skärpning till nästa gång.
    Skoj, att du tittar in till mig!
    /kram

    SvaraRadera