19 november 2009

English Banana Tea Bread - Skicka vidare!

Som jag berättade häromdagen så är jag med i en receptlek som heter "Skicka vidare". Igår fick jag detta recept av Molly! Kakan är hållbar och kan bakas dagen före och sparas flera dagar. Den blev ganska masstig, så det räcker med en liten bit - annorlunda med banan och grädde till. Här ser ni resultatet och receptet kan varmt rekommenderas - om man gillar banan!

English Banana Tea Bread
1 dl smör
2½ dl brun farin
1 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
¾ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
2 dl havregryn
2½ dl mosade bananer
½ tsk salt
½ tsk rivet apelsinskal
Gör så här: Rör smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning, och därefter apelsinskalen. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver. Rör sedan ner filmjölken i mjölblandningen. Blanda i havregryn och bananer. Häll smeten i smord, avlång ströbrödbeströdd form. Strö lite havregryn över. Grädda kakan i 150 grader (medelvarm) ugn ca 70 min. Servera kakan med grädde och skivad banan.
Nu har även jag skickat vidare ett recept till Kardemummagumman, så nu har vi gått runt ett varv. Kolla in hennes blogg. Receptet bör komma snart!

3 kommentarer:

  1. Kakan ser smarrig ut. Nu får vi hålla utkik hos Kardemummagumman. Får väl bli en omgång till snart :-)

    SvaraRadera
  2. Den ser god ut, synd att jag inte tål banan men den kan man väl i och för sig hoppa över.

    Det ser hur som helst kanongott ut!

    Jag är gärna med på en omgång till, hoppas jag inte missar om någon drar igång det bara.

    SvaraRadera
  3. Smaskens! :)

    Mitt recept kommer upp idag eller morgon... :P

    SvaraRadera