Lax i krämig vitlökssås med mangosalsa

Hemma hos oss är det bara jag som tycker om lax. Övriga familjen äter det, men det är inte någon favorit. Vissa dagar får de rätta sig efter mig och äta det som serveras på bordet. I går kväll gjorde jag en lättlagad och enkel laxrätt som passar perfekt till vardags och som även går snabbt att sno ihop och hela familjen ät faktiskt av den. Receptet hittade jag på underbara matbloggen Matplatsen. Där bjuds det på hur mycket gott som helst.Lax i krämig vitlökssås med mangosalsa
4port:
4 laxfiléer
1 burk cantadou vitlök & örter (färskost)
3 dl grädde
salt & citronpeppar
räkor eller kräftstjärtar
Gör så här: Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.

Salsa
1 avocado
1 mango
körsbärstomater
1-2 schalottenlökar
1/2 lime
salt
socker
Gör så här: Skär avocado och mango i bitar. Halvera tomaterna. Finhacka löken. Blanda allt detta i en skål. Pressa över lime och smaksätt med en nypa salt och socker. blanda runt försiktigt och låt stå och dra en stund i kylskåp.
Servera vitlökslaxen med ris (om så önskas) och salsa.

Kommentarer

  1. Åh, vad gott! Nu var det alldeles för länge sen som vi åt lax hemma hos oss om man bortser från gravad lax.

    SvaraRadera
  2. GOD mat! Och vilken fräsch salsa. Man glömmer lätt bort att mango fungerar fint i mat.
    Päminner sig fröken Dill

    SvaraRadera
  3. Du räddade min måndagsmiddag med det här receptet. Men jag körde en couscoussallad med de grönsaker och den sallad vi hade hemma till. Ringlade bara lite citronolja och balsamicoreduktion på det. Smaskens!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg