30 november 2009

Mangokycklig


I dag fick jag mina Kryddsprayer med smakerna chili och citron som jag vann häromveckan. Citronsprayen var lite menlös i smaken, men blir säkert bra på rätt maträtt. Chilisprayen däremot var det riktigt bra sting i.

Till middag blev det ett smarrigt recept som jag hittade hos Victoria på Matplatsen (en av de bästa matbloggarna!) Laga gärna en stor sats för det är minst lika gott dagen efter i matlådan, om inte godare!!

Mangokyckling
1 kyckling (går lika bra med kycklingfiléer)
1-2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 hönsbuljong
1 msk soja
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 mango (burkmango, blir saftigare och godare. Jag tog fryst mango och det gick precis lika bra)

Gör så här: Dela kycklingen (eller strimla filéerna). Bryn i smör i en stekgryta. Lägg i sambal oelek, vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i 15 min. Strimla purjolöken grovt. Rör i purjo, creme fraiche och mango chutney. Låt koka 5 min. Lägg i mangon som delats i småbitar. Servera med ris och extra mango chutney bredvid.

2 kommentarer:

  1. Själv så vann jag ju vitlök och basilika! Har dock inte fått mina än! Mumsig kycklingrätt du lagat!

    SvaraRadera
  2. Visst är mangokycklingen en riktig höjdare en av mina favoriträtter när det gäller kyckling. Nu var det ett tag sedan.Mangochutney gör sig bra i de flesta rätter.

    SvaraRadera