30 november 2009

Pepparkakshus


I går gjorde vi pepparkakshus. Eller rättare sagt vi satt ihop ett pepparkakshus. Jag var lat och köpte ett färdigt koncept. Janne fick limma ihop delarna och sedan dekorerade Wilma huset.




Dagens middag blev potatismos och lax med vitvinssås.
Vitvinssås
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
en stor klick smör
finklippt dill eller gräslök
Gör så här: Lös upp buljongtärningen i vinet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. Häll i örterna och ta kastrullen av grytan. Rör ner en ordentlig klick smör så den smälter. Servera med lax och valfritt tillbehör

3 kommentarer:

  1. Vilket sött pepparkakshus, nu blev jag också sugen att göra ett :-)

    Vitvinsåsen skall jag nog göra nästa gång vi äter fisk!

    SvaraRadera
  2. Fint pepparkakshus! Det är så mysigt med ett pepparkakshus framme i dessa tider. Men vågar inte för katterna skulle definitivt käka på det (de små olydiga) :-) ha en fortsatt bra måndag! Kram Anna

    SvaraRadera