23 november 2009

Rårakor med röd rom och crème fraiche

Varken maken eller barnen var hemma i går kväll så det blev enkel och snabb mat för mig. Fem minuter och sedan stod maten på bordet! Rårakor med röd rom och crème fraiche
2 personer
4 st potatisar
1 tsk salt
3 msk margarin
1/2 burk röd rom
1 liten hackad rödlök
1 dl crème fraiche
Till servering: citronklyftor
Gör så här: Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Tillsätt salt. Bryn fettet i en panna. Klicka ut smeten i pannan. Om smeten blir för fast så att den inte flyter ut vid stekningen – späd med några droppar vatten. Stek rårakorna bruna och frasiga.
Servera med en klick röd rom, hackad rödlök och crème fraiche. Garnera med citronklyftor.

2 kommentarer:

  1. Det var ingen dålig "hemma själv"-middag! Vad mycket gottigt du lagat den senaste tiden.

    SvaraRadera