Chokladbollar & Saffransrutor

I måndags när jag kom hem från jobbet så hade Wilma, Alva och Josefine bakat de här goda chokladbollarna. Fick då lite bakinspiration av tjejerna och snodde ihop dessa saftiga och goda saffransrutor efter middagen.
Saffransrutor
1/2 dl sötmandel, 35 g
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 kuvert saffran
1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till pudring: Florsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln och hacka den ganska fint. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Stöt saffranet med 1 tsk strösocker och bland ned det tillsammans med filmjölken. Blanda ned mandeln och mjölet blandat med bakpulvret. Smörj och bröa en form ca 20x28 cm. Bred ut smeten i formen och grädda längst ned i ugnen ca 35 minuter. Skär till rutor och pudra över florsocker genom en finmaskig fil.

Kommentarer

  1. Åh det är ju så kul och få pröva olika recept med saffran i synd bara att den är så förbaskat dyr.
    Såg jätte god ut den kakan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg