Kräftlasagne

Här kommer ett recept på en kräftlasagne som jag fick första gången på tjejfest hos Lotta N. Jag tror att det är ett viktväktarrecept från början. Lite annorlunda lasagne, men otroligt god och lätt att göra. Perfekt som bjudrätt!

Kräftlasagne
1 purjolök
250 g ricottaost
250 g chilikeso
2 brk kräftstjärtar
9 färska lasagneplattor
200 g rimmad lax
1/2 dl riven parmesan
Sås:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
salt, peppar
1 dl riven starkost
Gör så här: Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Förväll de i kokande lättsaltat vatten och låt rinna av. Rör ihop ricotta med keso. Låt kräftstjärtarna rinna av. Vispa ihop 1 dl av mjölken med vetemjölet. Låt resten av mjölken koka upp och vispa ner redningen. Låt såsen sjuda några minuter. Krydda och rör ner osten. Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite sås i botten i en ugnsfast form. Lägg lasagneplattorna så att botten täcks. Varva ricottakräm, lax, kräftstjärtar, purjo och plattor med ostsås. Avsluta med ostsås och strö över parmesan. Ugnsbaka nederst i ugne i 30 min tills lasagnen fått fi färg.

Kommentarer

  1. Spännande med lite nytt! När jag gör lasagne blir det ofta den traditionella eller en vegetarisk. Skall bättra mig på den fronten och försöka vidga mina vyer. Det här låter ju riktig gott!

    SvaraRadera
  2. Jag säger också kul med nått nytt.
    Jag ha prövat att göra kycklinglasange men annars blir det mest med köttfärs i.
    Denna variant såg väldigt god ut.
    Ha en trevlig vecka

    SvaraRadera
  3. Låter spännande o annorlunda! Det är ju så lätt som de andra säger också att fastna i "det gamla vanliga" Hoppas du får en skön kväll! Kram Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg