Lilla Julafton

I går hade vi den årliga "lilla Julafton" med Jenny. Hon är så snäll och ger våra barn julklappar varje år och samtidigt passar vi på att äta lite gott tillsammas. Det blev ingen julmat utan istället en Vintersallad samt Kokospannacotta med mango. Vintersalladen hittade jag hos Tinas Mat, men har ändrat lite i receptet.

Vintersallad
4 port
2 dl bulgur
1/2 pkt saffran, 0,25 g
1 gul lök
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pkt sockerärter
3 tomater
1 röd lök
2 avokado
1 granatäpple
150 g chevréost
isbergssallad och ruccolasallad
2 dl crème fraiche tomat&saffran
Gör så här: Fräs ris, lök och saffran i olivolja i en kastrull. Häll på vatten och smulad buljongtärning och koka under lock tills riset är färdigt, rör om någon gång i början. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja i en stekpanna ca 15 min. Salta och peppra. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Skiva rödlöken samt tomaterna. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna. Lägg salladen på ett fat och varva saffransbulgur, kyckling, avokado, lök, tomater, sockerärter, granatäpple och smulad chevréost. Servera med bröd och crème fraiche.

Till dessert blev det här härligt exotiska pannacottan!
Kokospannacotta med mangosalsa
2 dl grädde
2 dl kokosmjölk (fet)
0,5 dl socker
1 skårad vaniljstång
1,5 ark gelatinblad
rivet skal och juice från 1 lime
Mangosalsa:
5 dl tärnad mango, färsk eller fryst
0,5 dl flagad rostad mandel
1,5-2 dl mörk rom
Pressad citronsaft
Gör så här: Koka upp grädden med kokosmjölken, sockret och vaniljstången. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med vatten. När gelatinet är mjukt lägg ner det i grädden. Rör ner limezest och juice. Fördela i formar och låt svalna i kyl. Blanda mangon med rom, mandel och pressad citronsaft. Fördela mangon på pannacottan till servering.

Kommentarer

  1. Sjukt gott! Som vanligt när man äter hemma hos Pinglan. Perfekt mat för en tjej som mig som inte är så förtjust i julbordet. Citronkolan var delicious!

    Tack för en supermysig kväll och den fina julklappen! Hoppas att ni får en härlig jul i fjällen......

    Stora kramen Jensan!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg