07 december 2009

Pernillas Kycklingpasta

En snabb och enkel pastarätt som jag hittade på Pernilla Wahlgrens hemsida. Har tyvärr inga mått, så jag tog lite efter eget tycke och smak.

Pernillas kycklingpasta
schalottenlök
vitlöksklyfta
olivolja
kycklingfiléer
salt,peppar, chilikrydda
körsbärstomater
ruccola och bladspenat
hönsbuljongtärning
grädde
parmesan
mozarella
Gör så här: Fräs några charlottenlöker och en vitlöksklyfta i olivolja, tillsammans med kyckling skuren i små bitar.
Krydda med peppar och salt eller någon god chiliblandning.
Tillsätt en gäng kvist, plommon eller körsbärstomater skurna i halvor. Hacka ner ruccola och färs bladspenat.
Tillsätt en halv hönsbuljongtärning med lite vatten (typ 1 dl ) så att det får koka ihop en stund. Krydda med lite mer och tillsätt till sist 1 dl grädde, riven parmesant samt en mozzarella skuren i små kuber. Ta plattan från spisen och blanda såsen med spagetti eller vilken pastasort du vill.

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig rätt! Hur blir mozzarellan i såsen? Brukar aldrig använda mozzarella så men blev nyfiken!

    SvaraRadera
  2. Mozarellan blir ganska kladdig i såsen, den smälter inte ner helt och hållet utan det blir lite klumpar i såsen. Prova, så får du se!

    SvaraRadera