Risoni med fetaostfyllda kycklinglår

Hade planer på att åka till Kungsberget i dag, men eftersom termometern visade -19 grader hemma hos oss, så fick det bli en sväng till Gävle istället för att inhandla de sista julklapparna...

Kvällen blev lugn med god mat och ett glas vin. Det blev fetaostfylld kyckling med risoni. Till det blandade jag ihop en kall fetaostsås innehållade creme fraiche, lime, italiensk salladskrydda, salt och peppar.


Risoni med fetaostfyllda kycklinglår6 portioner
900 g kycklinglårfilé
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
200 g fetaost
1 kruka(or) basilika, färsk
Risoni
1 paket risoni , (500 g)
1 st röd paprika, stor
3-4 st tomater
4 st salladslökar
2 klyfta(or) vitlök, pressade
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Lägg ut lårfiléerna och salta och peppra dem runt om. Skär fetaosten i smala stavar lika många som filéerna. Lägg på fetaost och basilika. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven upp. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastan. Tärna paprika och tomater. Skiva salladslöken och fräs alltsammans med vitlök i olivoljan. Koka risonin enligt förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner de frästa grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingen och en fräsch sallad.

Kommentarer

  1. Har aldrig riktigt fattat grejen med risoni, konstigt med pasta som ser ut som ris, men det här verkar faktiskt gott!

    SvaraRadera
  2. Låter supersmarrigt! Vi spenderade många vintrar i Kungsberget när jag var liten, lagom långt hemifrån! God jul o gott nytt år till dig Pinglan! Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Glömde basilikan till kycklingen. Hittade ingen salladslök, så körde med rödlök istället. Sen hann jag få i mig lite för mycket alkohol innan det va dags för maten, så jag glömde även vitlöken.
    Men killen älskade maten så mycket så att första tuggan gav honom gåshud, sen blev han blank i ögat... Så jag ska definitivt laga maten igen, rätt denna gång. Såsen va awesome!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg