17 december 2009

Rödbetstzatsiki

I dag har jag gjort rödbetstzatsiki. Suverän röra som jag brukar göra till jul och som passar bra till julbordet. Mycket godare än den köpta rödbetssalladen. Receptet fanns med i Buffé nr 4 från 2003.

Rödbetstsatsiki
4 kokta rödbetor
1/2 finhackad rödlök
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 pressad lime
1-2 vitlöksklyftor
Gör så här: Riv de kokta rödbetorna och finhacka rödlöken. Mosa fetaosten. Blanda allt med matlagningsyoghurten. Pressa limen och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda i detta. Salta och peppra.
Strö ev över lite extra fetaost.

Passade på att göra ett jularrangemang som jag ställde på matbordet:

4 kommentarer:

  1. Å va gott det låter! Låter mkt fräschare än vad allt vad majonnäs-röror heter! Vilket tjusigt blomsterarrangemang du gjort! Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Vilket spännande tillbehör! Och vackert arrangemang har du också gjort!

    SvaraRadera
  3. Den har later verkligen lysande. Nar jag ar tillbaka i mitt eget kok efter julen sa kommer det har verkligen att testas.

    Jag gillar verkligen fotot.

    Tack for inspirationen!

    // Mike

    SvaraRadera