Saffransbiscotti med pekannötter

Lättbakade skorpor med mycket julsmak. I en fin burk blir de en perfekt "gåbortpresent". Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg. I receptet står att det ska dra över natten, men jag hade bara i en timme och det gick lika bra. Istället för pekannötter så tog jag osaltade cashewnötter.

Receptet på dessa goda saffransskorpor är från senaste Allt om Mat Nr 20. Upptäckte i receptet att det hade smugit sig ett fel. Det står att man ska vispa ägg och socker, men det står inte hur mycket socker man ska ha. Jag tog 2 dl efter att ha kolla in några adnra recept på biscotti.
Saffransbiscotti med pekannötter
Till ca 40 skorpor
1 påse stött saffra (0,5 g)
2 msk Cointreau eller Grad Marnier
100 g smör
1 stort ägg
2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl pekannötter
1 apelsin, rivet skal
Gör så här: Blanda saffra och likör och låt det stå över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och apelsinskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm låga. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Eftertorka skorporna i 75 grader ca 40 minuter, gärna med varmluft.

Kommentarer

  1. dessa låter riktigt goda. pekannötter är alltid gott och saffran också :p bra julklappstips, tack! ha en fortsatt bra dag och kväll! kram

    SvaraRadera
  2. Tack! Det ska jag ha. Jag ska nämligen ut och käka i kväll...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg