Baconlindad fläskfilé med grönpepparsås

Fläskfilé stod på menyn ikväll! Jag visste bara inte vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag det här supergoda receptet hos Matplatsen. Oj, vad gott det blev, en riktig tiopoängare! Och det bästa av allt - lättlagad och god rätt som sköter sig själv i ugnen medan man gör såsen och dricker ett glas rött (och kollar på Let´s Dance-premiären).
Baconlindad fläskfilé med grönpepparsås
4-6 portioner:
2 fläskfiléer
2 pkt bacon
1 pkt Creme bonjour vitöksost
potatis
Grönpepparsås:
2 msk smör
2 msk smulad grönpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk soja
3 msk konjak
1 dl vitt vin
redning (mjöl + vatten)
svartpeppar
vitpeppar
salt
Gör så här: Putsa filéerna noga och skär en skåra längs hela filén. Fyll dem med vitlöksost, salta & peppra och rulla sedan bacon runt hela filéerna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg runt filéerna och strö över flingsalt och ringla lite olja över. Ställ in i ugnen 225 C ca 25 min. (Gör ett snitt i den tjockaste filén och kontrollera att de är färdiga).
Medan detta steks i ugnen så gör såsen. Smält smöret och smula ner grönpeppar. Låt fräsa lite snabbt. Tillsätt resten av ingredienserna (utom redningen) och låt puttra en stund. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.



Kommentarer

  1. Mums vilken god filé!! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Men detta ser ju vansinnigt gott ut!
    Ett måste nästa fredag! :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg