Bakad potatis med skagenröra

En riktig klassiker med massor av hemskalade räkor. Detta skagenrecept är en klassiker med massor av räkor, hackade ägg, majonnäs, citron och dill. Servera gärna med en sallad till.

Bakad potatis med skagenröra
4 portioner
4 st bakpotatisar
Skagenröra: 1 kg oskalade räkor
2 msk hackad dill
1 burk ishavsrom (valfritt)
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 kokta hackade ägg
2 msk finhackad rödlök
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader eller använd mikro. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål. Baka dem mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 15 min på full effekt.
Gör skagengöran under tiden: Skala räkorna. Hacka dem grovt och blanda i en skål med dill, ägg, rom, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och finhackad rödlök. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med skagenröra. Lägg på några extra räkor och servera gärna med citronklyfta och sallad.

Kommentarer

  1. Hej Pinglan! Idag har jag lagt in din blogg på Annicas favoritadresser. Så nu kan hon laga dina härliga recept. Hoppas allt är bra med er! Hör av mig i helgen.....Stor kram

    SvaraRadera
  2. Bakad potatis är en favorit hos mej!! Brukar köra med keso, purjo, paprika och rökt skinka, jättegott!! Nästa gång blir det nog med skagenröra, måste ju testa det till bakad potatis nu när jag tycker om det! =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg