07 januari 2010

Enkel köttfärslimpa

Ett enkelt och bra sätt att variera sin köttfärslimpa på är att blanda köttfärsen med en påse löksoppa och en burk gräddfil eller creme fraiche. Sedan är det bara att forma en limpa ...


Köttfärslimpa
2 dl crème fraiche el gräddfil
ca 500 g köttfärs
1 paket fransk löksoppa (pulver)
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna väl. Forma till en limpa. Lägg på en smord plåt. In i ugnen i ca 40 minuter. Servera med kokt potatis och lingon/salgurka. Sås kan ev göras på skyn som blir.

I går åkte alla tomtar ut. Adventsljusstakar och julstjärnor behåller jag ett tag till - det är ju fortfarande väldigt "juligt" ute!

3 kommentarer:

  1. Så enkelt..
    Jag har brukar göra nån variant med ost och skinka i, denna blandning måste jag dock lägga på minnet, himla enkelt.
    Mvh

    SvaraRadera
  2. Bra nu fick jag ett litet tips till veckomatsedeln sitter just nu o klurar på vilken mat det blir.Det är alldeles för mysigt , vitt och fint ute nu så man vill inte ta bort stakar och stjärnor riktig än.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Köttfärslimpan är supergod mina vuxna barn och barnbarn älskar när jag överaskar dem med den. Så nu är det dags för en ny enligt önkemål. Mvh Ramona

    SvaraRadera