Husmanskost i ny tappning!!


Tog en receptfolder på Coop i lördags då jag slank in för att handla lite mjölk. Den handlade om klassisk husmanskost i modern tappning.

I dag bjuder jag på ett recept därifrån. En vällagad, inte alltför krånglig rätt som inte tar allt för lång tid att tillaga. Med nya tillbehör blir den ugnstekta korven som ny!


Ugnstekt falukorv a la Medelhavet
Receptet är för 4 portioner
2 msk smör
1 falukorvsring, 800 g
1 squash, gul eller grön
1 rödlök
250 g mozzarella
200 g grillad paprika
½ dl olivolja
1 dl färsk basilika, grovhackad
nymalen svartpeppar
Servering: 8-10 port. potatismos

Gör så här: Lägg korven i en smord, ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven, med några centimeters mellanrum. Skiva squashen och dela eventuellt skivorna i halvmånar. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor. Skär mozzarellan och paprikan i mindre bitar.

Stick grönsaker och ost i snitten. Fördela resterande grönsaker runt korven. Blanda olja, basilika och peppar och häll blandningen över korv och grönsaker. Gratinera mitt i ugnen tills ost och korv fått färg, cirka 20 minuter i 200 grader. Servera med potatismos.

Kommentarer

  1. Hej bästa Pinglan! Idag har jag lagat två av dina recept. Det blev mangokycklingen och key lime paj....mycket gott! Rätt så enkelt oxå....
    Tack för all inspiration. Efter kvällens middag har du två nya nyfikna bloggvänner, Magda och Agneta. Nu är det dax att sova! Du kan väl ringa mig imorgon när du får tid, jag är ledig hela dagen. Stor kram....behöver jag skriva Jensan

    SvaraRadera
  2. Kul med lite variation på den vanliga ugnssteka falukorven.

    SvaraRadera
  3. Såg också den foldern, tyckte den Danska sjömansbiffen såg smarrig ut, den blir det nog till helgen.

    SvaraRadera
  4. Mm, den där korven ska jag testat!

    SvaraRadera
  5. Är vanligtvis inte så förtjust i just falukorv men det här verkar faktiskt jättesmarrigt!! :)

    SvaraRadera
  6. Denna foldern verkar det som många hittat o gillat. Får nog pipa förbi konsum och norpa en idag....:) Falukorven ser supersmaskig ut!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg