Indisk biffcurry - skicka vidare!

Som ni kanske känner till så är jag med i liten receptlek som heter Skicka vidare. Det innebär att olika matbloggare skickar recept till varandra och så ska dessa provlagas och utvärderas på bloggen.
Jag fick mitt recept i onsdags av Remsans Bistro och ikväll fick jag äntligen tid att laga denna goda indiska rätt. Måste erkänna att jag inte lagar indisk mat särskilt ofta, så jag blev så glad när jag såg receptet. Och den blev verkligen god - en härlig blanding av alla dessa kryddor och med alla tillbehör till så blev det en riktig höjdare! Tillbehören kan man variera med det man tycker bäst om. Våra tillbehör i kväll blev ris, russin, kokos, paprika, banan, mango chutney och turkisk yoghurt. Mmmmm...

Indisk biffcurry
4 personer
600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa
2 gula lökar, skivade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 gröna paprikor, strimlade
1 tsk av vardera malen kummin, malen koriander och paprikapulver
½ tsk av vardera ingefära, nejlikor, kanel och kardemumma
1 tsk salt
1 burk/pkt krossade tomater
2-3 dl vatten
Tillbehör: kokt ris, kokosflingor, russin, fruktbitar (banan, ananas el. mango), naanbröd, paprikabitar, mangochutney och ev. matyoghurt.
Gör så här: Bryn köttet i en stekpanna och lägg sedan över det i en gryta. Fräs löken mjuk på svag värme. Lägg över den i grytan tillsammans med pressad vitlök och paprikastrimlor.
Strö över kryddorna och blanda ned de krossade tomaterna. Rör om och späd med lite vatten. Låt alltsammans sjuda på svag värme i ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka ev. av med mer kryddor. Lägg upp tillbehören i små skålar och servera till grytan.

Nu ska jag strax skicka iväg mitt recept till Mat och odla, så nu får ni hålla utkik på hennes blogg!

Kommentarer

  1. Åh så spännande att testa ngt nytt!!! :D Såg jättesmarrigt ut iaf... Väntar med spänning på nästa sak i leken!

    SvaraRadera
  2. Vi äter inte indiskt så ofta heller även om vi alla 4 tycker det är gott. Men det är lite mysig mat eftersom alla får plocka de tillbehör man vill ha och man sitter ofta och äter en lite längre stund.

    SvaraRadera
  3. Åh, vad kul att det blev något ni inte gör så ofta, det är ju det som är skoj om det blir en utmaning =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg