13 januari 2010

Kyckling Kung-Pao

I kväll var jag sugen på kinamat eller wok och så hittade jag det här goda receptet hos Remsans Bistro Tack för det! Snabb, enkel och god vardagsmat som man snabbt fixar när man kommer hem från jobbet. Har man inte alla ingredienser hemma så tar man det som finns eller det man gillar bäst.
Kyckling Kung-Pao
4 personer
600 g kycklingfilé, i strimlor
2 krm salt
2 vitlöksklyftor, rivna
3-4 cm ingefära, skalad & riven
2 dl hönsbuljong
2 msk soya
½ dl sweet chili sås
1 msk vitvinsvinäger
1-2 msk torr sherry
1 röd chili strimlad, eller servera sambal oelek till
1 stor paprika, i mindre bitar
1 pkt sugarsnaps (eller sockerärtor)
½ purjolök eller ett knippe salladslök
1 pkt/burk minimajs
1 msk maizena mjöl
Gör så här: Stek kycklingbitarna i en gryta. Tillsätt kryddorna och vätskorna, låt koka ett par minuter. Tillsätt grönsakerna och låt allt koka upp. Red med maizena. Servera med hackade jordnötter och ris samt sambal oelek för de som vill ha mer hetta.

4 kommentarer:

  1. Så läckert & så gott! Köpte på mig 2 kilo kyckling idag (innerlår) så nu måste vi ha kyckling nån dag här hemma! Ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  2. Det såg gott ut, älskar asiatiskt!

    SvaraRadera
  3. Så gott det där såg ut då :-)

    SvaraRadera