24 januari 2010

Strimlad fläskfilé med gorgonzola

Gokväll! Jag lovade ju i går att jag skulle lägga ut bilder och recept från gårdagens middagen och här kommer det. Hade under dagen planerat att göra ett recept med strimlad fläskfilé, men receptet var helt borta när jag började leta. Det jag vet var att det var strimlad fläskfilé, champinjoner, soltorkade tomater och gorgonzola i rätten, men resten av receptet kommer jag inte ihåg. Så jag fick alltså improvisera lite och här blev slutresultatet:


Strimlad fläskfilé med gorgonzola
600 g fläskfilé
ca 10 champinjoner
5 soltorkade tomater i olja
1 fpk gorgonzola
1 purjo
3 dl grädde
balsamvinäger
Gör så här: Skär fläskfilén i strimlor. Stek i smör i en panna. Lägg över i en ugnsfast form. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör. Lägg dem över fläskfilén. Strimla purjon och soltorkade tomaterna i bitar och lägg över. Smula över gorgonzolaosten. Häll över grädde och skvätt lite balsamvinäger över allt och gratinera i ca 15 minuter.
Servera med klyftpotatis, pasta eller ris och en grönsallad.

1 kommentar:

  1. Jag lyckas hela tiden schabbla bort mina kommentarer på något vis... Var inne och kikade på det här receptet för någon dag sedan och det verkar jättegott. Passar på lördagskvällen ;-)

    SvaraRadera