Trettondagsafton!

Trettondagsafton blev en lugn tillställning för oss. Jag jobbade till 17 så det var skönt att komma hemma och bara ta det lugnt med familjen. Denna kylslagna kväll (-22 grader) kändes det skönast att bara vara inne, elda i kaminen, tända ljus, ta ett glas rött och äta en god middag. Det blev cannelloni med två olika fyllningar. En med skinka till barnen och en med spenat, ricotta, gorgonzola och valnötter till mig och min man.


Cannelloni med ost, spenat och valnötter
12 st Barilla Canneloni
7 dl mjölk
500 g ricottaost
150 g färsk, riven parmesanost
150 g gorgonzolaost
150 g färsk spenat
80 g hackade valnötter
40 g smör
30 g mjöl
2 msk olivolja
Gör så här: Koka upp mjölken. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt successivt vetemjöl och den varma mjjölken. Vispa kontinuerligt för att undvika att det bildas klumpar. Smält ner gorgonzolan och hälften av parmensanosten i såsen. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka spenaten och fräs i olivolja i tre minuter. Blanda ricottan med resten av parmesanostenk, spenaten och valnötterna. Fyll cannellonirören med blandningen. Fördela häflten av ostsåsen i en eldfast form och lägg canellonirören ovanpå. Täck med resten av såsen. Tillaga i ugn i 180 grader ca 40 min. Servera med en grönsallad till!

Skinkfyllda canneloni
12 cannelonirör
300 g rökt skinka
½ purjolök
2 dl mjölk eller grädde
1 burk, 400 g tomatsås
Salt, Peppar
Maizena
Gör så här: Skär skinka och purjolök i bitar och fräs i stekpannan Krydda med salt och peppar. Slå på mjölken/grädden och låt allt få koka ihop till en simmig så. Red ev. av om såsen är för rinnig. Fyll cannelonirören och lägg på ugnsfast form. Häll över en burk tomatsås och strö över lite riven ost! Gratinera i ugnen, 200 grader i ca 25 min.

Kommentarer

  1. Vuxenvarianten låter vansinnigt god. Den ska jag göra!

    SvaraRadera
  2. Håller med, vuxenvarianten låter jättegod! Får också ta och testa den.

    SvaraRadera
  3. Det ser jättesmaskigt ut , är dålig på att laga canneloni men detta måste testas någon gång framöver. Tror det är nåt som passar barnen med!

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

    SvaraRadera
  5. Blev en lugn afton för oss också.
    Gubben jobbade och kom inte hem förrän kl 00.00 på natten.
    Vi gjorde pannkaka till middag jag och tonåringarna, gick det också.
    Mvh

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg