08 februari 2010

Double Chocolate Chip Brownies

Hos Jennie som har bloggen Kalasgott hittade jag det är supergoda receptet. Men istället för att baka i en form så gjorde jag dem i muffinsformar.

Tycker man om kladdkaka så älskar man dessa! De är sega, kladdiga och lite knäckiga och innehåller både bitar av choklad och daim...


Double Chocolate Chip Brownies
ca 10-12 st
115g Smör
115g Mörk Choklad
300g Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
2 Ägg
115g Vetemjöl
2 msk Kakao
50g hackad Mörk Choklad
1 hackad Dubbel Daim

Gör så här: Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör ned socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten. Sikta ned mjöl samt kakao och rör i choklad- och daimbitarna. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 180°c, ca 30-35 min.

Garnera med grädde eller servera till.

2 kommentarer:

  1. Oj vad fikasugen jag blev plötsligt, inte så konstigt kanske...
    :-P

    SvaraRadera
  2. Åh vem älskar inte choklad! sååå frestande

    SvaraRadera