23 februari 2010

Laxpaj

Medan jag fixade kvällens middag: Frukostkorv med senapssås (tyvärr inga bilder), så snodde jag ihop en laxpaj till morgondagens lunchlåda. Receptet till pajen hittade jag på www.pajrecept.se. En paj med mycket smak och stora möjligheter att variera.



Laxpaj
Pajdeg
4 ägg
2,5 dl mjölk eller grädde
250 gram rökt lax
100 gram färskost typ philadelphiaost
hackad dill
riven ost
en halv rödlök

Gör så här: Gör en sats pajdeg. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Krydda försiktigt med dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela laxen ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor. När pajen är nästan klar tar du ut den, lägger på rödlöken och gräddar den färdigt så löken får lite färg. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

2 kommentarer:

  1. Paj är ju så himla gott, va dock längesen man gjorde nån nu..
    Din variant såg god ut och så enkel..
    Mvh

    SvaraRadera
  2. Va gott det lät!!! Jag som gjorde pastasås på min rökta lax, nästa gång får det bli paj, det är ju så himla smidigt!!!

    SvaraRadera