Salami & fetaostpaj!

Blev sugen på paj i dag. Det blev en med salami och fetaost - en schlagerpaj! Jag vet inte om paj är någon schlagermat, precis. Men det var perfekt mat i dag eftersom det går att förbereda, dottern hade nämligen innebandymatch kl 18!! Så när matchen var slut var det bara att åka hem och käka och kolla på Melodifestivalen.


Salami & fetaostpaj!
Pajskal:

125 g smör
3 dl mjöl
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 150 g fetaost
ca 100 g salami
4-5 st soltorkade tomater i olja
riven mozarellaost
1 näve cocktailtomater
salt & peppar

Gör så här: Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform). Låt stå kallt en stund och förgrädda sedan 10 min, 200 C.

Fyll pajskalet med hackad salami, fetaost i tärningar och soltorkade tomater i bitar. Strö över riven ost.

Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet. . Halvera en näve coctailtomater och lägg på dem med snittytan uppåt. In i ugnen 200 C, ca 30 min. Servera med en god sallad och balsamvinäger. Såå gott!!!

Kommentarer

  1. Hej pinglan ser gottigt ut.Du har en blogaward att hämta som finns på min sida. Jag tycker du skall ha den för din fina blogg , det är du värd/ Kramen

    SvaraRadera
  2. Blogaward....wow det är stort det. Nu vet jag vad jag missade i lördags. Skit oxå! Tycker synd om mig själv. Skulle nog behövt lite paj med trevligt sällskap. Det känns som att jag inte gjort något vettigt på hela helgen. Det tar vi igen nästa helg. Sköt om dig och tack för inbjudan iaf. Stor kram....you know who

    SvaraRadera
  3. Åh den såg god ut.
    Jag ha prövat en variant med brie och salamiost, supergod den också.
    Mvh

    SvaraRadera
  4. Jag älskar både salami och fetaost, så den här pajen bara måste jag testa!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg