07 februari 2010

Tapenadefilé

I dag har vi varit i slalombacken hela dagen, dottern har nämligen tävlat för första gången i storslalom. Jag var grymt nervöst innan, men det gick ju riktigt bra!

Josefine och Wilma förbereder sig inför tävlingen!

När man har levt på matsäck hela dagen så smakar det bra med "riktig" mat när man kommer hem. I kväll blev det en variant på den supergoda Sambalkycklingen/fläskfilén, men nu med Tapenade i stället för Sambal. Oj, så gott det blev! Perfekt mat som sköter sig själv i ugnen medan tar itu med alla söndagsbestyr inför veckan. Hittade receptet hos Victoria på Matplatsen.

Tapenadefilé
ca 4 port
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar

Gör så här: Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. Koka under tiden ris eller potatis och gör en god sallad. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Klart!!

1 kommentar:

  1. Det där måste jag bara prova...men vad är Tapenade? :)

    SvaraRadera