29 mars 2010

Choklad biscotti


I helgen har jag bakat biscotti igen. Perfekta kakor/skorpor att ha hemma om man är fikasugen. Detta receptet är en liten mindre sats. Perfekt, såvida man inte vill ha biscotti i mängder men då kan man ju bara dubbla ingredienserna.

Choklad biscotti
1 ägg
1 dl råsocker, kan ev ha lite mindre i om man vill
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tesked bakpulver
1 tsk kardemumma
50 g mörk choklad (ca 1 dl grovhackad)
100 g mandel (ca 1 dl grovhackad )
Gör så här: Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver i en skål och rör sedan ner i äggblandningen.
Hacka choklad och mandel och rör ner i smeten. Lägg upp degen på mjölat bakbord och gör två längder ca 2,5 cm breda och 20 cm långa, lägg sedan på mjölad bakplåt och in i ugnen i 25 min i ca 175 grader. Ta sedan ut dem och låt dem svalna en stund innan du skär dem snett över. Låt dem sedan stå i ugnen i ca 20 minuter till så att de blir som skorpor. Ät och njut!

2 kommentarer: