14 mars 2010

Fläskfilégryta


I dag bjuder jag på en god fläskfilégryta. Ett recept som jag har haft i många år, men som det var väldigt länge sedan jag gjorde. I söndags när vi hade varit på DM i innebandyhela dagen ville jag ha något som gick snabbt att tillreda och dåf ick det bli det här receptet.

Fläskfilégryta
500 g strimlad fläskfilé
1 msk smör
1 gul lök
4 skivor rökt skinka
1/2 msk rosépeppar
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
buljongtärning
1 1/2 dl vatten
2 grädde/creme fraiche
Gör så här: Strimla köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra. Skala och hacka löken. Skär skinkan i tärningar. Tillsätt lök och skinkan och låt det bryna med. Strö över rosépeppar och mjöl. Rör i tomatpuré, buljongtärning, vatten och grädde/creme fraiche. Låt koka 5 min. Servera med pressade potatis eller ris och en god sallad.

5 kommentarer:

  1. Recept från sina gömmar är dom allra bästa! Detta låter enkelt och gott och fläskfilé är ju aldrig fel heller! :)

    SvaraRadera
  2. Mums!

    Du missar väl inte min tävling där du kan vinna boken "Bär & bakverk" av Elisabeth Johansson.
    Ditt favoritrecept på en god vår-tårta/bakelse är det enda som krävs!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Mmm, låter väldigt gott och enkelt!!

    SvaraRadera
  4. Låter som en riktigt mumsig gryta.

    SvaraRadera
  5. Mmums! Det lät gott! Det receptet ska jag skriva av och så får vi testa det här hemma någon dag :)

    SvaraRadera