11 mars 2010

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Det här enkla och goda receptet hittade jag på Tasteline. Det är ett LCHF-recept, men det gör man ju som man vill med - om man vill äta ris, pasta eller potatis till, alltså...


Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
4 st kycklingfileer
smör, att steka i
2 tomater
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt, peppar
2 dl riven ost
Servera till: Haricots verts
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléeerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så de får en fina yta.
Skiva tomaterna tunt. Lägg fileerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med creme fraiche, salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i 20-25 minuter.

Påsken är i antågande och dag fick jag lite inspiration från Allt om mat!

2 kommentarer: