15 april 2010

Fantastisk ost och skinkpaj!

Pajer kan man fylla med nästan vad som helst och det mesta blir gott! I dag blev det en helt vanlig ost och skinkapaj, så fantastiskt gott och enkelt. Det blev även en paj med salami och brieost.

Jag hade två färdiga pajformer i frysen - perfekt att ta upp när man kommer hem från jobbet och sedan fylla med det man vill.

Ost- och skinkpaj
100 g rökt skinka
4 ägg
3 dl mellangrädde alt kaffegrädde
1 dl riven ost el i kuber
½ tsk salt
vitpeppar

Salami- och briepaj
100 g salami
4 ägg
3 dl mellangrädde alt kaffegrädde
1 dl brie i kuber
½ tsk salt
vitpeppar
Gör en pajdeg eller köp ett färdigt skal.
Hacka skinkan och osten i bitar och strö ut den i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, salt och vitpeppar.
Häll smeten i formen och grädda i 225-graders ugn i ca 25 minuter. Servera med en tomat- och löksallad!


2 kommentarer:

  1. Pajer är underbart, gott med brieost i, det måste jag prova. Smart idé med pajskal i frysen!

    SvaraRadera
  2. Salami och briostpaj är en ny favorit hemma hos oss, den är ju så himla god.
    Fiffigt att ha färdiga skal i frysen.
    Trevlig helg

    SvaraRadera