Favoritlax med rom

Hittade det här laxreceptet på bloggen Mårtenssons Kök, men ändrade om lite i receptet. Jag uteslöt stenbitsrom eftersom jag inte hade en sådan burk hemma. Sedan hällde jag såsen över laxen och gratinerade i ugnen i stället för att servera såsen bredvid. I Mårtenssons kök var det en favoritlax - därav namnet. Det blev en helt ok laxrätt - god, men jag har ätit godare...



Favoritlax med rom
1 laxfile/person
hackad dill
körvel
bacon
Sås
2 schalottenlökar
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
hackad dill
röd rom efter eget tycke och smak
Gör så här: Strö körvel och dill runt laxen och linda sedan in i bacon. Stek laxen hastigt och ställ sedan in dom i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Hacka löken och fräs den utan att den tar färg. Slå i vin och crème fraiche och låt såsen koka upp. Tillsätt rom, smaka av själv hur mycket du vill ta i, och dill. Servera med kokt potatis och citronklyfta

Kommentarer

  1. Oj, vilken rolig kombo! Har aldrig ätit lax och bacon... tror jag! Spännande! Kanske man ska våga sig på! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg