Inställd grillning!

I kväll hade Wiktor beställt grillat. Sagt och gjort! Jag la både fläskfilé och kycklingfilé i marinad och förberedde tillbehören till, men när vi skulle till och grilla så stod regnet som spön i backen. Så vi ställde in grillningen och tillagade köttet i ugnen istället - tyvärr! Det blev okej, men absolut inte lika gott.

Till köttet gjorde jag en Ljummen dinkel- och rotfruktssallad. Receptet är från ICA och var med i Buffé nr 2 2010. Jag ändrade om lite i receptet, bl a tog jag chevré i stället för fetaost och bulgur istället för dinkel. Här kommer originalreceptet:

Ljummen dinkel- och rotfruktssallad
3 dl hel dinkel
200 g kålrot
2 stora morötter
3 rödbetor (ca 250 g)
2 palsternackor
2 rödlökar
2 msk russin (gärna sultan). eller 4 strimlade torkade aprikoser
2 msk repad. hackad timjan
150 g fetaost
ev 1 kruka färsk mynta
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Gremolata

2 vitlöksklyftor
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över 3msk olja och blanda runt. Rosta 30-40 minuter i ugnen, tills de är mjuka. Krydda med 2-3 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Koka under tiden dinkeln enligt anvisning på paketet. Skala och riv vitlöken till gremolatan. Blanda med citronskal och persilja. Rör i oljan. Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och smula över fetaosten. Garnera ev med mynta. Servera gremolatan till.

Vi drack det spanska vinet Vedré till maten! Riktigt gott och cool etikett!

Kommentarer

  1. Det ser riktigt gott ut! Å vinet har jag aldrig testat!
    Cool etikett, bara den gör en nyfiken :-)
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg