23 april 2010

Inställd grillning!

I kväll hade Wiktor beställt grillat. Sagt och gjort! Jag la både fläskfilé och kycklingfilé i marinad och förberedde tillbehören till, men när vi skulle till och grilla så stod regnet som spön i backen. Så vi ställde in grillningen och tillagade köttet i ugnen istället - tyvärr! Det blev okej, men absolut inte lika gott.

Till köttet gjorde jag en Ljummen dinkel- och rotfruktssallad. Receptet är från ICA och var med i Buffé nr 2 2010. Jag ändrade om lite i receptet, bl a tog jag chevré i stället för fetaost och bulgur istället för dinkel. Här kommer originalreceptet:

Ljummen dinkel- och rotfruktssallad
3 dl hel dinkel
200 g kålrot
2 stora morötter
3 rödbetor (ca 250 g)
2 palsternackor
2 rödlökar
2 msk russin (gärna sultan). eller 4 strimlade torkade aprikoser
2 msk repad. hackad timjan
150 g fetaost
ev 1 kruka färsk mynta
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Gremolata

2 vitlöksklyftor
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över 3msk olja och blanda runt. Rosta 30-40 minuter i ugnen, tills de är mjuka. Krydda med 2-3 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Koka under tiden dinkeln enligt anvisning på paketet. Skala och riv vitlöken till gremolatan. Blanda med citronskal och persilja. Rör i oljan. Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och smula över fetaosten. Garnera ev med mynta. Servera gremolatan till.

Vi drack det spanska vinet Vedré till maten! Riktigt gott och cool etikett!

1 kommentar:

  1. Det ser riktigt gott ut! Å vinet har jag aldrig testat!
    Cool etikett, bara den gör en nyfiken :-)
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera